Pasiūlymai
Informacija šiuo metu koreguojama/pildoma …….
.
.
.
.
.
Tortai, konditerija Kaune, “Kregždutės” konditerijos cechas, krautuvėlė
Tel.užsakymams: +37065940402
“Kregždutės” mini konditerijos krautuvėlę rasite Hipodromo g. 13 (A.Šančių raj.) Lauksime Jūsų!
Akcijos konditerijai, išankstiniams užsakymams, atvykite ir rasite geriausius pasiūlymus mūsų konditerijos naujais atidarytoje krautuvėleje.
Top tortų, konditerijos pasiūlymai 2023.11.07 Jums!
….
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tortų, pyragų receptai.
Slyvų tortas.
Slyvų tortas tiks prabangiems sekmadienio pietums. Suminkoma trapi tešla iš 250 g miltų, 75 g cukraus, žiupsnelio druskos, kiaušinio ir 125 g šalto sviesto ar margarino, kuri laikoma šaldytuve apie valandą. 750 g sunokusių slyvų supjaustomos didesniais gabalėliais ir paliekamos nuvarvėti. Suplakaimi du kiaušinių tryniai su 100 g cukraus ir sumaišomi su slyvomis. Tešla iškočiojama, įtiesiama į apvalią nuimamais kraštais formą, dugnas apibarstomas maltais skrudintais riešutais, supilamas slyvų įdaras. Ant viršaus iš likusios tešlos sukryžiuojamos juostelės, aptepamos trynio ir 2 šaukštų pieno mišiniu. Tortas kepamas apie 40-50 min. 200 C karštumo orkaitėje.
Aguoninis obuolių pyragas
Aguonins obuolių pyragas – tikras džiaugsmas smaližiams. Iš 375 g. miltų, 3 šaukštelių kepimo miltelių, 75 g. cukraus, 10 g vanilinio cukraus, dviejų kiaušinių ir 175 g. gabalėliais pjaustyto sviesto suminkoma tešla, kuri iškočiojama ir įklojama į didelę stačiakampę kepimo formą. ….
Raguotas pyragas-šakotis
Lietuvoje populiarus išskirtinis konditerijos gaminys – šakotis, kai kur dar vadinamas raguoliu. Tai gražus ir gardus kepinys, kuris jau žinomas ir užsienio šalyse. Šakočio gabaliukas tinka prie kavos, arbatos, ilgai nesensta. Ar žinote, kaip šakotis buvo gaminamas prieš kelis dešimtmečius?
Šakotis buvo kepamas ant medinio, truputį nusmailintu galu volo, apvynioto virvele ir apsukto drobine medžiaga veleno. Ši įranga stovėdavo prieš duonkepę krosnį sukūrus ugnį. Ugnis kuriama uosinėmis arba beržinėmis malkomis, prieš ją pastatomi du stovai su įdubomis volo metaliniams galams įdėti ir skarda apačiopje nukritusiai tešlai surinkti. Sukant volas įkaitinamas ir storai ištepamas lydytu sviestu. Ant įkaitusio volo, visą laiką vienodai sukant, mediniu šaukštu pilama tešla. Pirmiausia pilama tena, kur turės būti rageliai. Užpylus pirmą sluoksnį, vis vienodai sukant volą, tešla gerai apkepinama iki gelsvos spalvos. Toliau pilama kiti sluoksniai. Šakotis kepamas dviese. Vienas be pertraukos, vienodai, neskubėdamas suka volą, kitas krečia tešlą ir prižiūri ugnį.
Šokoladiniai skanėstai
Mažai pasaulyje žmonių, kurie nemėgsta bent vienos rūšies šokolado, o milijonai jį tiesiog dievina. Dažnai norisi ne tiek ko saldaus, o tiesiog šokolado, kuris dar ir nuotaiką gerina.
Šokoladas kepimo menui suteikia daugybę žavesio. Kepimui gali būti naudojamos bet kurios rūšies šokoladas, o juos keičiant galima pasigaminti skirtingus skanėstus pagal tą patį receptą. Tad kokių įdomesnių šokoladinių skanėstų galima pagaminti.
Šokoladinis jogurtinis tortas su grietinėlės kremu – gardus šokoladinis skanėstas. 200 g. šokolado ištirpinama ir paliekama atvėsti. Iš 180g sviesto, 200g cukraus, vanilinio cukraus, trijų kiaušinių, šokolado, 100ml jogurto ir kepimo miltelių sumaišoma tešla dviems biskvitams, kurie kepami apie 35 minutes karštoje ortkaitėje.
Kregždutės konditerijos cecho “Cukrainė” pilną desertų meniu rasite čia.