Pasiūlymai
“Kijevo” kotletai Jums!
**2025m. atnaujintas meniu
.
Gardūs ‘Kijevo’ vištienos filė kepsniai
Kviečiame užsisakyti!
Žiemos Akcija! Kaina: 5,95eur/1porc
**išsinešimui arba su pristatymu
Pilnas DIENOS PETŲ meniu – nuoroda!
.
Kviečiame užsisakyti ir daugiau “Kijevo” filė porcijų išsinešimui arba su pristatymu spec. induose su pašildymu “Marmituose”. Šis legendinis lietuvio širdžiai patiekalas puikiai tiks Jūsų Šventei.
.
.
.
Tel. užsakymams: +37065940402 ; +37067327135
Užsakymams ir mūsų Instagram paskyra: vienakąsniai_kregždutė
.
.
Kruasanai Jūsų Šventėms!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Duonos-sūrio Tortas
.
.
.
.
.
Vienakąsniai sumuštinukai, užkandėlės Jums. Nuoroda!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Pasiskaitymui šiek tiek ir istorijos 😉
Kijevo kotletas ir jo prancūziška kilmė ( „De Volaille“)
Retas kuris patiekalas sulaukia tokio populiarumo, o drauge ir tiek ginčų bei versijų. Kulinarai nepaliaujamai ginčijasi, kuris Kijevo kotleto variantas yra tikrasis, kokia iš tiesų šio patiekalo kilmė. Tad pabandykime apžvelgti įvairius į Kijevo kotletą panašius kepsnius ir pritaikyti visa tai savo virtuvėje.
Patiekalo kilmės versijų yra net kelios, tačiau visos jos pripažįsta prancūzišką Kijevo kotletų kilmę. Pagal vieną iš versijų XIX amžiaus pabaigoje į Rusiją atvykę prancūzų kulinarai pradėjo gaminti rusų aristokratams, bandydami pritaikyti geriausias prancūzų virtuvės tradicijas. Iš kelių, prancūzų virtuvėje garsėjusių vištienos patiekalų, esą ir gimė šis supaprastintas “rusiškasis/ukrainietiškas” kotletas, įdarytas tik sviesto įdaru.
Tačiau daugelis teigia, jog Kijevo kotletai atsirado iš prancūziško vištienos kepsnio „Escalopes de volaille panees“. Todėl neatsitiktinai pvz. Lenkijoje ir daugelyje kitų šalių, šis kepsnys dar iki šiol vadinamas „De Volaille“, kuris paprastai būna įdarytas sūrio ir saulėje džiovintų pomidorų įdaru.
Pateikiama ir dar viena Kijevo kotletų atsiradimo versija. Rusiskoji versija esą pirmą kartą tikrąjį Kijevo kotletą 1965 metais Maskvoje, sąjunginėje žemės ūkio parodoje per kulinarų konkursą pademonstravo Maskvos „Ukrainos“ viešbučio restorano virtuvės virėjas ukrainietis Anastazijus Gavrilenko, vėliau visus sužavėjusį patiekalą pavadinęs savo gimtojo miesto Kijevo vardu. Tačiau ir šis kulinaras receptą nusižiūrėjo iš prancūzų virtuvės. Patiekalas, kuris tapo Kijevo kotletų „tėvu“ buvo gaminamas Prancūzijos karaliui Liudvikui XIV (1638-1715) iš muštos vištienos filė, gausiai paniruojamas miltuose, kiaušinio plakinyje bei džiūvėsėliuose ir kepamas gruzdintuvėje, alyvų aliejuje. Prancūziškojo recepto skirtumas buvo tas, kad patiekiant džiūvėsėlių paniruotė būdavo nuimama, paliekant tik sultingą jos viduryje iškepusią mėsytę.
Pagrindinis teksto šaltinis: http://www.alfa.lt/straipsnis/146465/legendiniu-kijevo-kotletu-paslaptys#ixzz43GHJGqHh
